Tegin täna taas oma lemmik suppi - hartsod. Selle supi tegemiseks tuleks varuda aega, sest liha keetmine võtab vähemalt 2 tundi. Suppi keedan ma alati suure supipotiga oma 5 liikmelise pere tarbeks ning varuga, et jätkuks ka järgmiseks päevaks soojendamiseks. Nii on ka retsept.
Sul on vaja puljongiks.
umbes 1 kg veiseliha
vett
loorber
10 tera pipart
soola
koriandrit
2 puljongi kuubikut nt. kostilja
lõikan veise umbes 4-6 jupiks, panen potti ning katan liha külma veega. vett võib julgelt poti ääreni panna, kuna pika keemis tagajärjel aurustub parasjagu ära. kui liha on keema läinud, tuleb kogu vaht pealt ära võtta. Kui enam vahtu ei tule lisan ülejäänud komponendid ning lasen keskmisel kuumusel podiseda umbes 2 tundi. Kui liha on pehmeks keenud, võtan liha välja ning panen kaanega kaussi mõneks ajaks kõrvale.
Supi jaoks on vaja.
3 porgandit
1 paprika
klaas riisi
2 sibulat
4 küünt küüslauku
peotäis kuivatatud musta ploomi
500 g tomatipüreed
peterselli
1/4 sidrunit
tobascot
jahvatatud tšilli/cayenni pipart
(Fuoco cimbro) - itaaliast toodud väga terav büree köögiviljadest
soola
suhkrut
küüslaugu/sidruni pipart
Pesen riisi ning panen külma vette likku. Hakin porgandid, küüslaugud, sibulad väikesteks tükkideks ning lisan keevasse puljongisse, lasen keeda natuke ning hakin paprika, ploomid tükikesteks ning lisan puljongisse, lisan riisi ning lasen keeda nii kaua, kui kõik komponendid on pehmed. vahepeal hakin veiseliha tükid väikesteks kuubikuteks. Kui riis pehme, lisan tomatibüree, südruni mahla ning ülejäänud maitseained. kõige lõpuks lisan liha uuesti supile. Peale maitseks peterselli. Head isu!
No comments:
Post a Comment