Koguse poolest tuleb umbes 2 vormi (keskmist sõelatäit või 1 suur sõelatäis).
Vaja läheb:
500 gr rosina kohupiima (suurema rasvasisaldusega saidafarmi mahekohupiim, kohupiim võiks olla rasvane)
500 gr maitsestamata kohupiima
200 gr sulatatud võid
1-2 munarebu
1 tl vanilje
300 gr rõõska koort
2 dl suhkrut
umbes 125 gr mandleid või muid pähkleid, mina kasutasin umbes 100 gr mandleid ja leidsin kodust veel tõrtsu sarapuu pähkleid ja india pähkleid, lisasin need ka sisse.
umbes 75 gr kuivatatud jõhvikaid või muid meelepäraseid kuivatatud puuvilju.
umbes 100 gr sukaadi apelsinist
* 1 apelsin
* 1 dl vett
* 1.5 dl suhkrut
Tee nii:
Valmista sukaad (apelsinikoore siirup), selleks koori imeõhukeselt apelsin, ilma valge osata ja lõigu imepeeneteks ribadeks ning need omakorda pisikesteks juppideks või riivi koor, pese kuumavee alt läbi ning aseta potti keema koos vee ja suhkruga. pidevalt segades keeda seda senikaua kuni apelsin on klaasjas, selleks kulub umbes 10 minutit. nüüd pane see jahtuma. sulata mikros või pliidil või ning pane ka see jahtuma. edasi tükelda imepisikesteks tükkideks jõhvikad või muud puuviljad. seejärel tükelda või purusta pähklid, mina kasutasin lihahaamrit selleks. pane need kausikese sisse oma aega ootama. nüüd vahusta vahukoor poole suhkru kogusega tugevaks vahuks.jäta see kaussi ootama oma aega. teises kausis mikserda kokku toasoe kohupiim suhkrutega, edasi lisa jahtunud või ning mikserda läbi, seejärel lisa kõik ülejäänud komponendid väljaarvatud vahukoor. mikserda ilusti läbi. nüüd lisa ettevaatlikult õrnalt liigutades vahukoor, kindlasti ära mikserda. Nüüd on segu valmis vomi panemiseks. selleks võta köögisõel või spets pashavorm kata see marliga(saab apteegist, kangapoest) nii, et ääred jääksid üle vormi ääre, tõsta segu vormi ja lapi ääred pashale peale. peale pane surutis ning pane ööseks külma. sõelale pane alla kauss, kuna pashast eraldub vedelik. järgmine päev on söömiseks valmis ;)
No comments:
Post a Comment